Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi morelami i kurczakiem

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi more…

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 10 suszonych moreli 10 orzechów włoskich 2 piersi kurczaka...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

 Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, 1-2 startych na grubych oczkach marchwi, 1 mała...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Skład:

  • 2 bakłażany,
  • 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej,
  • 1 papryczka chili,
  • 3 duży pomidory,
  • 1 cebula,

17 listopada 2014

Składniki:

  • pęczek białych szparagów
  • łyżeczka soli morskiej
  • łyżeczka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 4 żółtka

Ciasto:

  • 150g mąki,
  • 75g zimnego masła
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki zimnej wody

Składniki:

  • 500 g brukselek,
  • łyżka masła,
  • łyżka musztardy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki wody,

Skład:

  • 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni,
  • 2 cebule (posiekać drobno),
  • 2 piersi z kurczaka,
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • 250 ml przecieru z pomidorów,

17 listopada 2014

Składniki:

  • 8 małych cykorii
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 60 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • 200 ml mleka

4 grudnia 2014

Składniki:

  • 4 duże cykorie,
  • 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g,
  • garść łuskanych orzechów włoskich,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • duża łyżka pokrojonej natki pietruszki,

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona

27 sierpnia 2015

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej,
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki musztardy kremskiej
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany 18%

Składniki:

  • 700 g młodych marchewek,
  • 1 szklanka bulionu warzywnego,
  • 50 ml białego wina,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki masła,

10 czerwca 2015

Składniki ciasto:

  • 700 g ugotowanych ziemniaków,
  • 350 g mąki pszennej,
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii,
  • 2 łyżki startego parmezanu,
  • 2 jajka,

5 listopada 2014
 

Gołąbki:

  • 500g mięsa mielonego z szynki,
  • 100g ryżu,
  • 1/2 główki kapusty,
  • 60g bułki tartej,
  • 1 cebula dymka,

17 czerwca 2015

Składniki:

  • 300 g białej rzodkwi
  • 12 krewetek tygrysich
  • 5 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki sake
  • 1 łyżka mirinu

29 lipca 2015

Składniki:

  • 4 jajka
  • 8 zielonych szparagów
  • łyżka octu
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli,

Składniki:

  • 250 g ziemniaków
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki słodkiej kukurydzy
  • 5 suszonych pomidorów
  • 3 łyżki natki pietruszki

Składniki:

  • 400g polędwiczek z piersi indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 cm kawałek świeżego imbiru
  • szczypiorków (tylko białe części)
  • 5 świeżych lub suszonych papryczek chili

15 kwietnia 2015

Składniki:

  • 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej),
  • 3 duże cebule,
  • 2 jabłka,
  • listek laurowy ,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,

17 marca 2015

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 4 łyżki płynnej kremówki 30%,
  • 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej,
  • kilka kaparów małych w zalewie,

17 marca 2015

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 100g szpinaku
  • 100g tartego sera (może być mozzarella)
  • 2 łyżeczki mielonych orzechów włoskich
  • 500g pomidorów,

10 marca 2015

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 80 g filetów anchois,
  • 1 por,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka zielonej natki pietruszki,

10 czerwca 2015
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia