Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Składniki:

  • 200 g cebuli czerwonej lub białej,
  • 150 ml czerwonego wina,
  • 50 g cukru,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • oliwa,
  • sól, pieprz.

Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie. Dodać sól, pieprz, cukier, wino i ocet winny. Dusić do miękkości. Serwować świeżo przygotowaną lub przełożyć do słoika i spasteryzować 20 minut w 85 st. C. Stosować jako dodatek do mięs. Idealna do kaczki.

Smacznego!

 

Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia