Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 300g cukru
  • 4 łyżki octu winnego

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dusić aż odparuje sok. Dodać posiekaną papryczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z imbirem, sosem rybnym, octem winnym i dodać do pomidorów. Chwilę gotować cały czas mieszając, aby pomidory nie przypaliły się. Dodać cukier i nadal chwilę gotować mieszając.

Gorący dżem przełożyć do czystego słoiczka, mocno zakręcić. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia