Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Duże pieczarki nadziewane papryką

Duże pieczarki nadziewane papryką

Składniki: 4 duże pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnki 1 papryka zielona 1 papryka czerwona

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 300g cukru
  • 4 łyżki octu winnego

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dusić aż odparuje sok. Dodać posiekaną papryczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z imbirem, sosem rybnym, octem winnym i dodać do pomidorów. Chwilę gotować cały czas mieszając, aby pomidory nie przypaliły się. Dodać cukier i nadal chwilę gotować mieszając.

Gorący dżem przełożyć do czystego słoiczka, mocno zakręcić. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia