Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 300g cukru
  • 4 łyżki octu winnego

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dusić aż odparuje sok. Dodać posiekaną papryczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z imbirem, sosem rybnym, octem winnym i dodać do pomidorów. Chwilę gotować cały czas mieszając, aby pomidory nie przypaliły się. Dodać cukier i nadal chwilę gotować mieszając.

Gorący dżem przełożyć do czystego słoiczka, mocno zakręcić. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia