Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Wiosenna sałatka z jajkami

Wiosenna sałatka z jajkami

Składniki: 2 jajka, kilka liści sałaty lodowej, 1/2 paczki roszpunki, kilka rzodkiewek, pół ogórka szklarniowego,

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 300g cukru
  • 4 łyżki octu winnego

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dusić aż odparuje sok. Dodać posiekaną papryczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z imbirem, sosem rybnym, octem winnym i dodać do pomidorów. Chwilę gotować cały czas mieszając, aby pomidory nie przypaliły się. Dodać cukier i nadal chwilę gotować mieszając.

Gorący dżem przełożyć do czystego słoiczka, mocno zakręcić. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia