Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 300g cukru
  • 4 łyżki octu winnego

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dusić aż odparuje sok. Dodać posiekaną papryczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z imbirem, sosem rybnym, octem winnym i dodać do pomidorów. Chwilę gotować cały czas mieszając, aby pomidory nie przypaliły się. Dodać cukier i nadal chwilę gotować mieszając.

Gorący dżem przełożyć do czystego słoiczka, mocno zakręcić. Pasteryzować w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia