Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 4 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Zalewa:

  • 1 szklanki wody
  • 50 ml octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać czosnek i zioła.

Zalewa: wszystkie wymienione składniki zagotować razem przez 8 minut. Następnie przestudzoną zalewą zalać rzodkiewki i mocno zakręcić słoik. Podawać po 1 dniu. W celu dłuższego przechowywania spasteryzować.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia