Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 4 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Zalewa:

  • 1 szklanki wody
  • 50 ml octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać czosnek i zioła.

Zalewa: wszystkie wymienione składniki zagotować razem przez 8 minut. Następnie przestudzoną zalewą zalać rzodkiewki i mocno zakręcić słoik. Podawać po 1 dniu. W celu dłuższego przechowywania spasteryzować.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia