Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Składniki: 1 kg młodej marchewki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki...

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 4 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Zalewa:

  • 1 szklanki wody
  • 50 ml octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać czosnek i zioła.

Zalewa: wszystkie wymienione składniki zagotować razem przez 8 minut. Następnie przestudzoną zalewą zalać rzodkiewki i mocno zakręcić słoik. Podawać po 1 dniu. W celu dłuższego przechowywania spasteryzować.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia