Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 4 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Zalewa:

  • 1 szklanki wody
  • 50 ml octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać czosnek i zioła.

Zalewa: wszystkie wymienione składniki zagotować razem przez 8 minut. Następnie przestudzoną zalewą zalać rzodkiewki i mocno zakręcić słoik. Podawać po 1 dniu. W celu dłuższego przechowywania spasteryzować.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia