Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi morelami i kurczakiem

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi more…

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 10 suszonych moreli 10 orzechów włoskich 2 piersi kurczaka...

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej,
  • ser biały typu włoskiego,
  • 2 jajka,
  • 1 ogórek szklarniowy.

Pesto

  • 4 łyżki sera typu grana padano,
  • pęczek bazylii,
  • sól morska,
  • oliwa z oliwek,
  • pęczek bazylii,
  • 50 g orzechów włoskich,
  • grubo miażdżony pieprz,
  • 1 ząbek czosnku.

Do moździerza wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy 1 rozdrobniony ząbek czosnku. Miażdżymy. Dodajemy bazylię. Dodajemy sera typu grana padano oraz orzechy. Dalej miksujemy w moździerzu. Dodajemy szczyptę soli. Gotowe pesto wkładamy do lodówki. Sałatę umyć i podzielić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Ser typu włoskiego pokroić w cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w grube plastry

Umytą sałatę ułożyć na półmisku, nałożyć pesto. Ułożyć pokrojone jajko, plastry ogórka, udekorować serem. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia