Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Dżem z pomidorów i chili

Dżem z pomidorów i chili

Składniki: 1/2 kg pomidorów 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej,
  • ser biały typu włoskiego,
  • 2 jajka,
  • 1 ogórek szklarniowy.

Pesto

  • 4 łyżki sera typu grana padano,
  • pęczek bazylii,
  • sól morska,
  • oliwa z oliwek,
  • pęczek bazylii,
  • 50 g orzechów włoskich,
  • grubo miażdżony pieprz,
  • 1 ząbek czosnku.

Do moździerza wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy 1 rozdrobniony ząbek czosnku. Miażdżymy. Dodajemy bazylię. Dodajemy sera typu grana padano oraz orzechy. Dalej miksujemy w moździerzu. Dodajemy szczyptę soli. Gotowe pesto wkładamy do lodówki. Sałatę umyć i podzielić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Ser typu włoskiego pokroić w cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w grube plastry

Umytą sałatę ułożyć na półmisku, nałożyć pesto. Ułożyć pokrojone jajko, plastry ogórka, udekorować serem. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia