Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Składniki: 1/2 cebuli 1/2...

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej,
  • ser biały typu włoskiego,
  • 2 jajka,
  • 1 ogórek szklarniowy.

Pesto

  • 4 łyżki sera typu grana padano,
  • pęczek bazylii,
  • sól morska,
  • oliwa z oliwek,
  • pęczek bazylii,
  • 50 g orzechów włoskich,
  • grubo miażdżony pieprz,
  • 1 ząbek czosnku.

Do moździerza wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy 1 rozdrobniony ząbek czosnku. Miażdżymy. Dodajemy bazylię. Dodajemy sera typu grana padano oraz orzechy. Dalej miksujemy w moździerzu. Dodajemy szczyptę soli. Gotowe pesto wkładamy do lodówki. Sałatę umyć i podzielić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Ser typu włoskiego pokroić w cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w grube plastry

Umytą sałatę ułożyć na półmisku, nałożyć pesto. Ułożyć pokrojone jajko, plastry ogórka, udekorować serem. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia