Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej,
  • ser biały typu włoskiego,
  • 2 jajka,
  • 1 ogórek szklarniowy.

Pesto

  • 4 łyżki sera typu grana padano,
  • pęczek bazylii,
  • sól morska,
  • oliwa z oliwek,
  • pęczek bazylii,
  • 50 g orzechów włoskich,
  • grubo miażdżony pieprz,
  • 1 ząbek czosnku.

Do moździerza wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy 1 rozdrobniony ząbek czosnku. Miażdżymy. Dodajemy bazylię. Dodajemy sera typu grana padano oraz orzechy. Dalej miksujemy w moździerzu. Dodajemy szczyptę soli. Gotowe pesto wkładamy do lodówki. Sałatę umyć i podzielić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Ser typu włoskiego pokroić w cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w grube plastry

Umytą sałatę ułożyć na półmisku, nałożyć pesto. Ułożyć pokrojone jajko, plastry ogórka, udekorować serem. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia