Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Deser z truskawek i melona

Deser z truskawek i melona

Składniki: 300 g truskawek, 1/2 melona miodowego, pęczek mięty, 2 łyżki cukru brązowego, 1/2 cytryny,

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Ciasto:

  • 350g mąki
  • 30g mąki ziemniaczanej
  • 150g masła
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko

Farsz:

  • 1 cebula
  • 250g posiekanej kapusty kiszonej
  • 100g pieczarek
  • 30ml oleju
  • Sól, pieprz
  • Jajko do smarowania przed pieczeniem

Farsz: kapustę gotujemy 5-10 minut w małej ilości wody, odsądzamy i drobno siekamy, cebulę smażymy i dodajemy pokrojone pieczarki, podajemy kapustę, lekko całość podsmażymy, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do przestudzenia.

Ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy sól, masło i pozostałe składniki zagniatamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Następnie ciasto rozwałkować i wykroić kształt jaki chcemy osiągnąć. Nakładamy farsz, sklejamy i smarujemy jajkiem. Pieczemy około 15 min. W temp. 180-200 st. C.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia