Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Śliwkowe ruloniki z boczku

Śliwkowe ruloniki z boczku

Skład: 100g wędzonki, 8 śliwek suszonych, wydrylowanych, 25 ml brandy lub koniaku, pół łyżeczki...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Składniki:

  • 3 kg cukinii
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 papryki żółte
  • 0,5 kg marchwi
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki soli ziołowej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 małe łyżeczki kurkumy
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie cukinii: młodą cukinię nie obieramy, starszą obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w słupki. Paprykę oczyścić i również pokroić w słupki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, zalać octem i oliwą oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Sałatkę pozostawić na 6 godzin. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia