Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Składniki:

  • 3 kg cukinii
  • 0,5 kg cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 papryki żółte
  • 0,5 kg marchwi
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki soli ziołowej
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 małe łyżeczki kurkumy
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie cukinii: młodą cukinię nie obieramy, starszą obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w słupki. Paprykę oczyścić i również pokroić w słupki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, zalać octem i oliwą oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Sałatkę pozostawić na 6 godzin. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia