Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Składniki: 4 malinowe pomidory 4 morele 1 awokado 4 gałązki mięty oliwa extra vergin

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Składniki:

  • 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia),
  • 150 g gotowanych buraków,
  • 2 gruszki,
  • sok z połówki cytryny,
  • 40 dag sera gorgonzola,
  • 50 g łuskanych orzechów włoskich.

Sos:

  • 2 łyżki posiekanych ziół (bazylia, mięta, natka pietruszki),
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki octu winnego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • sól,
  • pieprz.

Buraki obrać i pokroić w plastry. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry, następnie pokroić w słupki. Pokrojoną gruszkę skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć zbrązowienia. Orzechy przyprażyć na patelni.

Wymieszać składniki sosu, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie włożyć na 15 minut do lodówki.

Na talerz wykładamy połowę pokrojonych buraków, następnie układamy sałatę, ponownie buraki. Finalnie układamy gruszkę, pokrojony w plastry ser, posypujemy orzechami i polewamy sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia