Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Składniki:

  • 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia),
  • 150 g gotowanych buraków,
  • 2 gruszki,
  • sok z połówki cytryny,
  • 40 dag sera gorgonzola,
  • 50 g łuskanych orzechów włoskich.

Sos:

  • 2 łyżki posiekanych ziół (bazylia, mięta, natka pietruszki),
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki octu winnego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • sól,
  • pieprz.

Buraki obrać i pokroić w plastry. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry, następnie pokroić w słupki. Pokrojoną gruszkę skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć zbrązowienia. Orzechy przyprażyć na patelni.

Wymieszać składniki sosu, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie włożyć na 15 minut do lodówki.

Na talerz wykładamy połowę pokrojonych buraków, następnie układamy sałatę, ponownie buraki. Finalnie układamy gruszkę, pokrojony w plastry ser, posypujemy orzechami i polewamy sosem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia