Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Kruche pierożki do barszczu

Kruche pierożki do barszczu

Ciasto: 350g mąki 30g mąki ziemniaczanej 150g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 3 zielone szparagi
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 orzechów włoskich
  • 1 kulka sera mozzarella

Sos:

  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Szparagi ugotować al dente (5 minut), ostudzone pokroić na 2 cm kawałki. Rabarbar pokroić na cienkie paski, mozzarelle pokroić w kostkę, orzechy połamać na kawałki. Umyte liście świeżego szpinaku ułożyć na półmisku. Posypać szparagami, rabarbarem, orzechami i serem. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu.
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Sok wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia