Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 3 zielone szparagi
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 orzechów włoskich
  • 1 kulka sera mozzarella

Sos:

  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Szparagi ugotować al dente (5 minut), ostudzone pokroić na 2 cm kawałki. Rabarbar pokroić na cienkie paski, mozzarelle pokroić w kostkę, orzechy połamać na kawałki. Umyte liście świeżego szpinaku ułożyć na półmisku. Posypać szparagami, rabarbarem, orzechami i serem. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu.
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Sok wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia