Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Makaron z kurkami i pomidorami

Makaron z kurkami i pomidorami

Składniki: 200g makaronu wstęgi 4 pomidory malinowe 200g kurek 2 ząbki czosnku 1 cebula

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Carpaccio z rzodkiewki i dipem z anchois

Dip z anchois: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 50 g anchois 3...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszonymi pomidorami

Hiszpańska tortilla z kukurydzą i suszon…

Składniki: 250 g ziemniaków 4 łyżki oliwy 4 łyżki słodkiej kukurydzy 5 suszonych pomidorów 3...

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 1 bulwa fenkułu
  • 2 łyżeczki nasion kminu
  • 2 łyżki oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • świeży sok z pomarańczy

Pomarańcze obrać nożem ze skóry. Usunąć białą skórkę. Następnie wyfiletować, wycinając miąższ z błon. Czynności wykonywać nad miską tak żeby nie tracić soku.

Bulwę fenkułu obkroić z pierzastych liści, przekroić na pół, następnie na ćwiartki. Kroić w poprzek na cienkie plastry. Natychmiast po przekrojeniu przekładać do miski z pomarańczami i skrapiać sokiem z pomarańczy aby fenkuł nie zbrązowiał. Wymieszać. Nasionami kminu równomiernie posypać składniki sałatki.

Oliwę wymieszać z pozostałym sokiem z pomarańczy. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Schłodzić. Podawać schłodzoną, wyciągniętą bezpośrednio z lodówki, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia