Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Składniki: 3-4 gruszek 150 g cukru 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau) 2...

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 1 bulwa fenkułu
  • 2 łyżeczki nasion kminu
  • 2 łyżki oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • świeży sok z pomarańczy

Pomarańcze obrać nożem ze skóry. Usunąć białą skórkę. Następnie wyfiletować, wycinając miąższ z błon. Czynności wykonywać nad miską tak żeby nie tracić soku.

Bulwę fenkułu obkroić z pierzastych liści, przekroić na pół, następnie na ćwiartki. Kroić w poprzek na cienkie plastry. Natychmiast po przekrojeniu przekładać do miski z pomarańczami i skrapiać sokiem z pomarańczy aby fenkuł nie zbrązowiał. Wymieszać. Nasionami kminu równomiernie posypać składniki sałatki.

Oliwę wymieszać z pozostałym sokiem z pomarańczy. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Schłodzić. Podawać schłodzoną, wyciągniętą bezpośrednio z lodówki, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia