Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 1 bulwa fenkułu
  • 2 łyżeczki nasion kminu
  • 2 łyżki oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • świeży sok z pomarańczy

Pomarańcze obrać nożem ze skóry. Usunąć białą skórkę. Następnie wyfiletować, wycinając miąższ z błon. Czynności wykonywać nad miską tak żeby nie tracić soku.

Bulwę fenkułu obkroić z pierzastych liści, przekroić na pół, następnie na ćwiartki. Kroić w poprzek na cienkie plastry. Natychmiast po przekrojeniu przekładać do miski z pomarańczami i skrapiać sokiem z pomarańczy aby fenkuł nie zbrązowiał. Wymieszać. Nasionami kminu równomiernie posypać składniki sałatki.

Oliwę wymieszać z pozostałym sokiem z pomarańczy. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Schłodzić. Podawać schłodzoną, wyciągniętą bezpośrednio z lodówki, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia