Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Orientalna zupa warzywna

Orientalna zupa warzywna

Składniki: 1 marchewka 1 por 1/4 bulwy selera 10 suszonych grzybów Mung 1,5 l bulionu...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Pomidory z kurkami

Pomidory z kurkami

Składniki: 4 pomidory, 1 szklanka kaszy kuskus ( napęczniałej), 200 g kurek, 50 g...

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Gruszki obrać ze skóry. Pokroić na cztery części, usunąć gniazda nasienne. Plaster szynki parmeńskiej przekroić na pół i owinąć nim ćwiartkę gruszki. Cztery owinięte ćwiartki gruszki umieścić w kokilce i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Po 10 minutach posypać gruszki pokrojonym serem pleśniowym. Piec jeszcze około 1-2 minut do lekkiego roztopienia sera.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia