Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Gruszki obrać ze skóry. Pokroić na cztery części, usunąć gniazda nasienne. Plaster szynki parmeńskiej przekroić na pół i owinąć nim ćwiartkę gruszki. Cztery owinięte ćwiartki gruszki umieścić w kokilce i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Po 10 minutach posypać gruszki pokrojonym serem pleśniowym. Piec jeszcze około 1-2 minut do lekkiego roztopienia sera.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia