Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Gruszki obrać ze skóry. Pokroić na cztery części, usunąć gniazda nasienne. Plaster szynki parmeńskiej przekroić na pół i owinąć nim ćwiartkę gruszki. Cztery owinięte ćwiartki gruszki umieścić w kokilce i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Po 10 minutach posypać gruszki pokrojonym serem pleśniowym. Piec jeszcze około 1-2 minut do lekkiego roztopienia sera.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia