Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Składniki:

  • 100g komosy ryżowej
  • 1 brokuł
  • 3 garście świeżych liści szpinaku
  • 50g sera pleśniowego
  • 4 suszone pomidory z oliwy
  • garść ziaren słonecznika
  • 10 zielonych oliwek

Sos:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżka soku z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Komosę ryżową ugotować w osolonej wodzie ok. 20 minut. Gdy jest gotowa, jej ziarna puszczają małe, białe kiełki. Bukieciki brokuła podsmażyć kilka minut na oliwie z oliwek, następnie dolać 100 ml ciepłej wody i dusić pod przykryciem 2-3 minuty. Brokuł powinien być ugotowany, ale lekko chrupiący. Pozostałe składniki: ser, pomidory i oliwki pokroić. Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Gdy wszystkie składniki ostygną, całość wymieszać i ułożyć na umytych i osuszonych liściach szpinaku. Całość pokropić sosem.

Sos – wszystkie składniki dokładnie wymieć, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia