Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Składniki:

  • 100g komosy ryżowej
  • 1 brokuł
  • 3 garście świeżych liści szpinaku
  • 50g sera pleśniowego
  • 4 suszone pomidory z oliwy
  • garść ziaren słonecznika
  • 10 zielonych oliwek

Sos:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżka soku z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Komosę ryżową ugotować w osolonej wodzie ok. 20 minut. Gdy jest gotowa, jej ziarna puszczają małe, białe kiełki. Bukieciki brokuła podsmażyć kilka minut na oliwie z oliwek, następnie dolać 100 ml ciepłej wody i dusić pod przykryciem 2-3 minuty. Brokuł powinien być ugotowany, ale lekko chrupiący. Pozostałe składniki: ser, pomidory i oliwki pokroić. Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Gdy wszystkie składniki ostygną, całość wymieszać i ułożyć na umytych i osuszonych liściach szpinaku. Całość pokropić sosem.

Sos – wszystkie składniki dokładnie wymieć, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia