Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z bobu

Sałatka z bobu

Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu sok z 1/2 cytryny 1 ząbek...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi morelami i kurczakiem

Sałatka z sałaty lodowej, suszonymi more…

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 10 suszonych moreli 10 orzechów włoskich 2 piersi kurczaka...

Składniki:

  • 100g komosy ryżowej
  • 1 brokuł
  • 3 garście świeżych liści szpinaku
  • 50g sera pleśniowego
  • 4 suszone pomidory z oliwy
  • garść ziaren słonecznika
  • 10 zielonych oliwek

Sos:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżka soku z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Komosę ryżową ugotować w osolonej wodzie ok. 20 minut. Gdy jest gotowa, jej ziarna puszczają małe, białe kiełki. Bukieciki brokuła podsmażyć kilka minut na oliwie z oliwek, następnie dolać 100 ml ciepłej wody i dusić pod przykryciem 2-3 minuty. Brokuł powinien być ugotowany, ale lekko chrupiący. Pozostałe składniki: ser, pomidory i oliwki pokroić. Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Gdy wszystkie składniki ostygną, całość wymieszać i ułożyć na umytych i osuszonych liściach szpinaku. Całość pokropić sosem.

Sos – wszystkie składniki dokładnie wymieć, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia