Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Śledzik otulony warzywami

Śledzik otulony warzywami

Składniki: 450g filetów śledziowych 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 duże buraki...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 50ml oleju
  • 250ml maślanki
  • brokuł - kilka kawałków
  • papryka czerwona i żółta
  • 3 suszone pomidory
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • ser feta

Paprykę upiec w piekarniku, następnie obrać i drobno pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na cząstki blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie odsączyć. Szynkę, suszone pomidory pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.

Jajko ubić mikserem dodać maślankę i olej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Miksować na jednolitą masę. Do ciasta dodać warzywa i szynkę parmeńską, czosnek oraz świeży tymianek. Wypełnić silikonowe foremki i posypać kostkami sera feta (3 kostki na jedną muffinę). Piec 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia