Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Seler naciowy w sosie holenderskim

Seler naciowy w sosie holenderskim

Skład: 1 seler naciowy, 200 ml rosołu, łyżka masła 4 żółtka, 120 g masła,

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Owoce zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki: 0,5 kg jabłek, 4 banany, sok z cytryny 2 jajka, 250 ml śmietany,

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 50ml oleju
  • 250ml maślanki
  • brokuł - kilka kawałków
  • papryka czerwona i żółta
  • 3 suszone pomidory
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • ser feta

Paprykę upiec w piekarniku, następnie obrać i drobno pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na cząstki blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie odsączyć. Szynkę, suszone pomidory pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.

Jajko ubić mikserem dodać maślankę i olej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Miksować na jednolitą masę. Do ciasta dodać warzywa i szynkę parmeńską, czosnek oraz świeży tymianek. Wypełnić silikonowe foremki i posypać kostkami sera feta (3 kostki na jedną muffinę). Piec 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia