Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Krem z porów

Krem z porów

Składniki: 3 łyżki masła 2 duże pory 1 cebula 3 ziemniaki 1,5 litra bulionu warzywnego

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 50ml oleju
  • 250ml maślanki
  • brokuł - kilka kawałków
  • papryka czerwona i żółta
  • 3 suszone pomidory
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • ser feta

Paprykę upiec w piekarniku, następnie obrać i drobno pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na cząstki blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie odsączyć. Szynkę, suszone pomidory pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.

Jajko ubić mikserem dodać maślankę i olej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Miksować na jednolitą masę. Do ciasta dodać warzywa i szynkę parmeńską, czosnek oraz świeży tymianek. Wypełnić silikonowe foremki i posypać kostkami sera feta (3 kostki na jedną muffinę). Piec 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia