Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Składniki:

  • 2 jajka,
  • kilka liści sałaty lodowej,
  • 1/2 paczki roszpunki,
  • kilka rzodkiewek,
  • pół ogórka szklarniowego,
  • 1 papryczka chili,
  • 100g sera feta,
  • kiełki brokuła i rzodkiewki,
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz.

Składniki sosu:

  • 2 łyżki musztardy miodowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka sera typu feta.

Jajka ugotować. Sałatę i roszpunkę opłukać, osuszyć, ułożyć na dużym talerzu lub płaskiej misce. Dodać pokrojone rzodkiewki, obranego i pokrojonego ogórka oraz posiekaną papryczkę chili. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojoną w kosteczki fetę. Posypać szczypiorkiem i kiełkami. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu:

W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Do połączenia składników sosu, użyć blendera lub miksera.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia