Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z ziemniaków

Składniki: 5 średnich ziemniaków 3 łyżki kaparów w zalewie 15 małych cebulek marynowanych 2...

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Składniki:

  • 2 jajka,
  • kilka liści sałaty lodowej,
  • 1/2 paczki roszpunki,
  • kilka rzodkiewek,
  • pół ogórka szklarniowego,
  • 1 papryczka chili,
  • 100g sera feta,
  • kiełki brokuła i rzodkiewki,
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz.

Składniki sosu:

  • 2 łyżki musztardy miodowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka sera typu feta.

Jajka ugotować. Sałatę i roszpunkę opłukać, osuszyć, ułożyć na dużym talerzu lub płaskiej misce. Dodać pokrojone rzodkiewki, obranego i pokrojonego ogórka oraz posiekaną papryczkę chili. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojoną w kosteczki fetę. Posypać szczypiorkiem i kiełkami. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu:

W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Do połączenia składników sosu, użyć blendera lub miksera.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia