Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Kurczak z jabłkami

Kurczak z jabłkami

Skład: 50 dag piersi z kurczaka, syrop klonowy lub miód, 1 łyżka octu...

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Składniki: 1 kg młodej marchewki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Składniki:

  • 2 jajka,
  • kilka liści sałaty lodowej,
  • 1/2 paczki roszpunki,
  • kilka rzodkiewek,
  • pół ogórka szklarniowego,
  • 1 papryczka chili,
  • 100g sera feta,
  • kiełki brokuła i rzodkiewki,
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz.

Składniki sosu:

  • 2 łyżki musztardy miodowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka sera typu feta.

Jajka ugotować. Sałatę i roszpunkę opłukać, osuszyć, ułożyć na dużym talerzu lub płaskiej misce. Dodać pokrojone rzodkiewki, obranego i pokrojonego ogórka oraz posiekaną papryczkę chili. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojoną w kosteczki fetę. Posypać szczypiorkiem i kiełkami. Całość polać sosem.

Przygotowanie sosu:

W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Do połączenia składników sosu, użyć blendera lub miksera.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia