Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Składniki:

  • 8 jajek przepiórczych,
  • mała puszka kukurydzy,
  • mała puszka groszku,
  • 1 marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 0,5 l bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki żelatyny.

Do przygotowanie potrzebne 4 foremki silikonowe.

Jajka przepiórcze ugotować (3-4 minuty), ostudzić i obierać ze skorupek. Marchew ugotować i pokroić w kostkę oraz cienkie krążki. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do spęcznienia. Następnie dodać 3 łyżki wrzątku, wymieszać i dodać do gorącego bulionu. Przygotować 4 foremki silikonowe. Na dno każdej wlać po 2 łyżki bulionu, następnie ułożyć po dwa przekrojone jajka przepiórcze i listek natki pietruszki. Znów zalać kilkoma łyżkami bulionu. Ułożyć pozostałe warzywa według uznania, zalać bulionem i wstawić do lodówki. Gdy całość stężeje, babeczki są gotowe do serwowania. Podawać z odrobina soku cytryny lub octu winnego.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia