Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Tradycyjny norweski deser jabłkowy

Składniki: 4 małe lub 2 duże jabłka, herbatniki typu petit beurre, 400 ml...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Aioli

Aioli

Składniki: 4 duże ząbki czosnku, 2 żółtka, 250 ml oliwy, 1 łyżka soku z...

Składniki:

  • 8 jajek przepiórczych,
  • mała puszka kukurydzy,
  • mała puszka groszku,
  • 1 marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 0,5 l bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki żelatyny.

Do przygotowanie potrzebne 4 foremki silikonowe.

Jajka przepiórcze ugotować (3-4 minuty), ostudzić i obierać ze skorupek. Marchew ugotować i pokroić w kostkę oraz cienkie krążki. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do spęcznienia. Następnie dodać 3 łyżki wrzątku, wymieszać i dodać do gorącego bulionu. Przygotować 4 foremki silikonowe. Na dno każdej wlać po 2 łyżki bulionu, następnie ułożyć po dwa przekrojone jajka przepiórcze i listek natki pietruszki. Znów zalać kilkoma łyżkami bulionu. Ułożyć pozostałe warzywa według uznania, zalać bulionem i wstawić do lodówki. Gdy całość stężeje, babeczki są gotowe do serwowania. Podawać z odrobina soku cytryny lub octu winnego.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia