Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Truskawki balsamiczne z lodami

Truskawki balsamiczne z lodami

Składniki: 450 g świeżych truskawek 2-3 łyżki octu balsamicznego najwyższej jakości czarny świeżo...

Składniki:

  • 8 jajek przepiórczych,
  • mała puszka kukurydzy,
  • mała puszka groszku,
  • 1 marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 0,5 l bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki żelatyny.

Do przygotowanie potrzebne 4 foremki silikonowe.

Jajka przepiórcze ugotować (3-4 minuty), ostudzić i obierać ze skorupek. Marchew ugotować i pokroić w kostkę oraz cienkie krążki. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do spęcznienia. Następnie dodać 3 łyżki wrzątku, wymieszać i dodać do gorącego bulionu. Przygotować 4 foremki silikonowe. Na dno każdej wlać po 2 łyżki bulionu, następnie ułożyć po dwa przekrojone jajka przepiórcze i listek natki pietruszki. Znów zalać kilkoma łyżkami bulionu. Ułożyć pozostałe warzywa według uznania, zalać bulionem i wstawić do lodówki. Gdy całość stężeje, babeczki są gotowe do serwowania. Podawać z odrobina soku cytryny lub octu winnego.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia