Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Ziemniaki po kanaryjsku

Ziemniaki po kanaryjsku

Składniki: 0,5 kg małych ziemniaków, 2-3 łyżek soli morskiej.

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Konfitura morelowa z cydrem

Konfitura morelowa z cydrem

 Składniki: 0,5 kg moreli 25 g cukru żelującego sok z 1/2 cytryny 100 ml...

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • miękkie awokado,
  • garść młodych liści szpinaku,
  • łyżka śmietany 18%,
  • mały posiekany ząbek czosnku,
  • sok z cytryny,
  • sól i biały pieprz.

Do przygotowania niezbędny jest rękaw cukierniczy.

Ugotowane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. Awokado umyć, obrać i pokroić w kostkę. Listki szpinaku opłukać i posiekać. Żółtka zmiksować ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić białka. Jajka przystroić szpinakiem i kiełkami brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia