Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Indyk GONG BAO

Indyk GONG BAO

Składniki: 400g polędwiczek z piersi indyka 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • miękkie awokado,
  • garść młodych liści szpinaku,
  • łyżka śmietany 18%,
  • mały posiekany ząbek czosnku,
  • sok z cytryny,
  • sól i biały pieprz.

Do przygotowania niezbędny jest rękaw cukierniczy.

Ugotowane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. Awokado umyć, obrać i pokroić w kostkę. Listki szpinaku opłukać i posiekać. Żółtka zmiksować ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić białka. Jajka przystroić szpinakiem i kiełkami brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia