Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • miękkie awokado,
  • garść młodych liści szpinaku,
  • łyżka śmietany 18%,
  • mały posiekany ząbek czosnku,
  • sok z cytryny,
  • sól i biały pieprz.

Do przygotowania niezbędny jest rękaw cukierniczy.

Ugotowane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. Awokado umyć, obrać i pokroić w kostkę. Listki szpinaku opłukać i posiekać. Żółtka zmiksować ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić białka. Jajka przystroić szpinakiem i kiełkami brokuła.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia