Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Panna cotta

Panna cotta

Ciasto: 500 ml śmietanki 30 % 500 ml mleka 3,2 % 80 g...

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Letnia sałatka z cukinii na zimowe dni

Składniki: 3 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 papryka...

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Składniki:

  • główka sałaty
  • 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy
  • 150g gotowanej szynki
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml słodko-pikantnego sosu chili.
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 100g cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeża papryczka chili.

Marchew i cebulę obrać i umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Marchew cebulę, czosnek i kiełki poddusić na gorącym oleju. Wymieszać z szynką, 4 łyżeczkami szczypiorku i 4 łyżeczkami sosu chili. Posolić. Sałatę oczyścić, podzielić na liście, umyć, osączyć. Paprykę chili przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ posiekać w drobną kostkę. Z liści sałaty uformować koszyczki, włożyć do nich nadzienie. Posypać posiekaną papryczką chili.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia