Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Składniki:

  • główka sałaty
  • 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy
  • 150g gotowanej szynki
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml słodko-pikantnego sosu chili.
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 100g cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeża papryczka chili.

Marchew i cebulę obrać i umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Marchew cebulę, czosnek i kiełki poddusić na gorącym oleju. Wymieszać z szynką, 4 łyżeczkami szczypiorku i 4 łyżeczkami sosu chili. Posolić. Sałatę oczyścić, podzielić na liście, umyć, osączyć. Paprykę chili przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ posiekać w drobną kostkę. Z liści sałaty uformować koszyczki, włożyć do nich nadzienie. Posypać posiekaną papryczką chili.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia