Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Gnocchi bazyliowo-parmezanowe

Składniki ciasto: 700 g ugotowanych ziemniaków, 350 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanych...

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Kruche pierożki do barszczu

Kruche pierożki do barszczu

Ciasto: 350g mąki 30g mąki ziemniaczanej 150g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko

Składniki:

  • 5-6 plastrów schabu bez kości,
  • 200 g kiszonej kapusty,
  • garść suszonych grzybów,
  • 1 cebula,
  • mielony kminek,
  • 3 łyżeczki cukru (w zależności od kwaśności kapusty),
  • sól i pieprz,
  • jajko do panierowania,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia.

Grzyby zalać 1 szklanką wody, odstawić na godzinę i następnie gotować 20 minut. Odcedzić grzyby i drobno siekać. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażyć na oleju dodać posiekaną kapustę i grzyby oraz trochę wody. Przyprawić kminkiem, cukrem, solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Odcedzić nadmiar wody i ostudzić.

Plastry schabu umyć, osuszyć i rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć kapustę z grzybami i uformować roladki. Można spiąć wykałaczką.

Schab panierować w jajku i bułce tartej, obsmażyć z każdej strony do zarumienienia. Smażyć jeszcze na wolnym ogniu, aby mięso było dosmażone lub przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika w temperaturze 150st. C na kilkanaście minut.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia