Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 200 g łuskanej czerwonej soczewicy 2 cebule 4 łyżki oliwy 4 pomidory...

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Składniki:

  • 1 kapusta włoska,
  • 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka,
  • 250 g krewetek koktajlowych,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 jajka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 3/4 szklanki kuskus,
  • bulion,
  • sól, pieprz.

Do garnka z gotującą się wodą włożyć liście kapusty, lekko posolić i gotować przez 2 minuty. Liście kapusty odcedzić i osuszyć, wyciąć twardą, środkową część każdego liścia.
Kuskus zalać bulionem.

Mięso i krewetki włożyć do miski, dodać chili, jajka, napęczniały kuskus, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na każdy liść i zwijać gołąbki, zakładając boki kapusty na siebie. Układać łączeniem do dołu w garnku do gotowania na parze. Gotować pod przykryciem przez 20 minut.

Gołąbki ułożyć na talerzach, posypać pozostałą posiekaną papryczką chili. Podawać na sposób sushi z sosem sojowym w oddzielnej miseczce.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia