Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser gruszkowy z jogurtem

Deser gruszkowy z jogurtem

Składniki: 4 gruszki 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 mały jogurt...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Ciasto z ziemniaków

Ciasto z ziemniaków

Składniki: 2 szklanki ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 1 jajko ½ szklanki sera ricotta 3...

Składniki:

  • 1 kapusta włoska,
  • 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka,
  • 250 g krewetek koktajlowych,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 jajka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 3/4 szklanki kuskus,
  • bulion,
  • sól, pieprz.

Do garnka z gotującą się wodą włożyć liście kapusty, lekko posolić i gotować przez 2 minuty. Liście kapusty odcedzić i osuszyć, wyciąć twardą, środkową część każdego liścia.
Kuskus zalać bulionem.

Mięso i krewetki włożyć do miski, dodać chili, jajka, napęczniały kuskus, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na każdy liść i zwijać gołąbki, zakładając boki kapusty na siebie. Układać łączeniem do dołu w garnku do gotowania na parze. Gotować pod przykryciem przez 20 minut.

Gołąbki ułożyć na talerzach, posypać pozostałą posiekaną papryczką chili. Podawać na sposób sushi z sosem sojowym w oddzielnej miseczce.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia