Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki: 300 g suchych nasion ciecierzycy 20 g cebuli 2 ząbki czosnku 4...

Jajka na zielono

Jajka na zielono

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, miękkie awokado, garść młodych liści szpinaku, łyżka śmietany...

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Sushi z marynowaną białą rzodkwią

Składniki: 100 g ryżu sushi, 3 listków sushi nori (prasowane algi morskie), marynowana...

Składniki:

  • 1 kapusta włoska,
  • 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka,
  • 250 g krewetek koktajlowych,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 jajka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 3/4 szklanki kuskus,
  • bulion,
  • sól, pieprz.

Do garnka z gotującą się wodą włożyć liście kapusty, lekko posolić i gotować przez 2 minuty. Liście kapusty odcedzić i osuszyć, wyciąć twardą, środkową część każdego liścia.
Kuskus zalać bulionem.

Mięso i krewetki włożyć do miski, dodać chili, jajka, napęczniały kuskus, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na każdy liść i zwijać gołąbki, zakładając boki kapusty na siebie. Układać łączeniem do dołu w garnku do gotowania na parze. Gotować pod przykryciem przez 20 minut.

Gołąbki ułożyć na talerzach, posypać pozostałą posiekaną papryczką chili. Podawać na sposób sushi z sosem sojowym w oddzielnej miseczce.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia