Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora

Składniki: 1 mały kalafior 30 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 łyżeczki...

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Sałata masłowa z pesto bazyliowym

Składniki: 1 główka sałaty masłowej, ser biały typu włoskiego, 2 jajka, 1 ogórek szklarniowy.

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Składniki:

  • 1 kapusta włoska,
  • 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka,
  • 250 g krewetek koktajlowych,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 jajka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 3/4 szklanki kuskus,
  • bulion,
  • sól, pieprz.

Do garnka z gotującą się wodą włożyć liście kapusty, lekko posolić i gotować przez 2 minuty. Liście kapusty odcedzić i osuszyć, wyciąć twardą, środkową część każdego liścia.
Kuskus zalać bulionem.

Mięso i krewetki włożyć do miski, dodać chili, jajka, napęczniały kuskus, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na każdy liść i zwijać gołąbki, zakładając boki kapusty na siebie. Układać łączeniem do dołu w garnku do gotowania na parze. Gotować pod przykryciem przez 20 minut.

Gołąbki ułożyć na talerzach, posypać pozostałą posiekaną papryczką chili. Podawać na sposób sushi z sosem sojowym w oddzielnej miseczce.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia