Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 papryczka chilli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 litra bulionu
  • skórka otarta z połowy pomarańczy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Zeszklić cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz chilli i chwilę razem smażyć. Dodać pomidory z puszki, curry, otartą skórkę z pomarańczy. Zalać bulionem i gotować 25 minut. Całość zmiksować i przetrzeć przez sitko. Doprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym. Dodać posiekaną świeżą kolendrę.

Podawać samą lub z grillowanymi krewetkami

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia