Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Bakłażany z mięsem i pomidorami

Skład: 2 bakłażany, 400 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, 1 papryczka chili, 3...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Składniki:

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 plasterków wędzonego boczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona wędzona papryka
  • biały pieprze
  • sól
  • oregano, tymianek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek melisy
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z jednej cytryny
  • sól, pieprz biały mielony, cukier do smaku

Ziemianki umyte gotować w 12 minut bez obierania. Odcedzić i lekko ostudzić. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Posmarować ziemniaki. Piec 200 st. C przez 20 minut.

Sos – majonez wymieszać jogurtem dodać posiekaną melisę, sok z cytryny i skórkę starkowaną z jednej cytryny. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia