Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Konfitowana pierś z kaczki w sosie śliwk…

Składniki: 2 piersi kaczki 1 szklanka oleju rzepakowego lub tłuszczu gęsiego sól pieprz rukola

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Składniki:

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 plasterków wędzonego boczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona wędzona papryka
  • biały pieprze
  • sól
  • oregano, tymianek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek melisy
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z jednej cytryny
  • sól, pieprz biały mielony, cukier do smaku

Ziemianki umyte gotować w 12 minut bez obierania. Odcedzić i lekko ostudzić. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Posmarować ziemniaki. Piec 200 st. C przez 20 minut.

Sos – majonez wymieszać jogurtem dodać posiekaną melisę, sok z cytryny i skórkę starkowaną z jednej cytryny. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia