Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogórkiem i sałatą

Wegetariańska tortilla z pomidorami, ogó…

Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 200 ml gorącej wody, 4...

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Składniki:

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 plasterków wędzonego boczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona wędzona papryka
  • biały pieprze
  • sól
  • oregano, tymianek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek melisy
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z jednej cytryny
  • sól, pieprz biały mielony, cukier do smaku

Ziemianki umyte gotować w 12 minut bez obierania. Odcedzić i lekko ostudzić. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Posmarować ziemniaki. Piec 200 st. C przez 20 minut.

Sos – majonez wymieszać jogurtem dodać posiekaną melisę, sok z cytryny i skórkę starkowaną z jednej cytryny. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia