Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Składniki: mały arbuz bezpestkowy owoce lata: maliny, truskawki, jeżyny, borówki (najlepiej duże)...

Ziemniaki mirepoix

Ziemniaki mirepoix

Składniki: 250 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml...

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowym

Klopsy wołowo-warzywne w sosie orzechowy…

Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera, 1 papryka,

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Składniki:

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 plasterków wędzonego boczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona wędzona papryka
  • biały pieprze
  • sól
  • oregano, tymianek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek melisy
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z jednej cytryny
  • sól, pieprz biały mielony, cukier do smaku

Ziemianki umyte gotować w 12 minut bez obierania. Odcedzić i lekko ostudzić. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Posmarować ziemniaki. Piec 200 st. C przez 20 minut.

Sos – majonez wymieszać jogurtem dodać posiekaną melisę, sok z cytryny i skórkę starkowaną z jednej cytryny. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia