Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Szpinakowe zawijańce

Szpinakowe zawijańce

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 opakowania szpinaku świeżego, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki...

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Składniki:

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 plasterków wędzonego boczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona wędzona papryka
  • biały pieprze
  • sól
  • oregano, tymianek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek melisy
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z jednej cytryny
  • sól, pieprz biały mielony, cukier do smaku

Ziemianki umyte gotować w 12 minut bez obierania. Odcedzić i lekko ostudzić. Każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Posmarować ziemniaki. Piec 200 st. C przez 20 minut.

Sos – majonez wymieszać jogurtem dodać posiekaną melisę, sok z cytryny i skórkę starkowaną z jednej cytryny. Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia