Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Lasagne  ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku 170 g płatków lasagne sól i czarny pieprzu 50...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Składniki:

  • 1 kg młodej marchewki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego (najlepiej z kawałkami orzechów)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka czarnuszki

Marchewkę obrać i pokroić (małych można nie kroić). W miseczce wymieszać przyprawy z miodem, masłem orzechowym i oliwą, następnie polać marchewki i wymieszać.

Marchewki piec w 170 st. C przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia