Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Składniki:

  • 1 kg młodej marchewki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego (najlepiej z kawałkami orzechów)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka czarnuszki

Marchewkę obrać i pokroić (małych można nie kroić). W miseczce wymieszać przyprawy z miodem, masłem orzechowym i oliwą, następnie polać marchewki i wymieszać.

Marchewki piec w 170 st. C przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia