Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Dżem z pomidorów i chili

Dżem z pomidorów i chili

Składniki: 1/2 kg pomidorów 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2...

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Konfitura agrestowo-truskawkowa

Składniki: 2 kg truskawek 70 dkg agrestu 1 szklanka cukru

Składniki:

  • 1 kg młodej marchewki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego (najlepiej z kawałkami orzechów)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka czarnuszki

Marchewkę obrać i pokroić (małych można nie kroić). W miseczce wymieszać przyprawy z miodem, masłem orzechowym i oliwą, następnie polać marchewki i wymieszać.

Marchewki piec w 170 st. C przez 45 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia