Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wiosenne koszyczki z sałaty

Wiosenne koszyczki z sałaty

Składniki: główka sałaty 100g świeżych kiełków fasoli i soczewicy 150g gotowanej szynki 2 łyżki...

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-musztardowym

Sałatka z jarmużu w sosie miodowo-muszta…

Składniki: opakowanie jarmużu 200 g, opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g, opakowanie sera pleśniowego...

Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, kość ze schabu, pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 główka sałaty masłowej,

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 1 bułka namoczona w mleku lub wodzie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • aromatyczne zioła np. majeranek, oregano, bazylia itp.
  • sól

W dużym naczyniu wymieszać mięso z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodać namoczoną bułkę. Czosnek i papryczki pokroić (paprykę razem z nasionkami - ważne). Pokrojone dodać razem z ziołami do mięsa. Po dokładnym wymieszaniu, formować na patyczkach lub bez nich w podłużne wałeczki (długości ok. 20 cm, średnica ok. 2cm). Ułożyć na folii aluminiowej, delikatnie wysmarowanej oliwą, i piec (ok. 30-45 min) w 180-200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia