Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa pomidorowa z jabłkami

Zupa pomidorowa z jabłkami

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 30 dag wołowiny z kością, 4 pomidory, 1...

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Lekka rolada z jabłkami

Lekka rolada z jabłkami

Ciasto: 5 jajek 15 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżka masła do posmarowania...

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 1 bułka namoczona w mleku lub wodzie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • aromatyczne zioła np. majeranek, oregano, bazylia itp.
  • sól

W dużym naczyniu wymieszać mięso z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodać namoczoną bułkę. Czosnek i papryczki pokroić (paprykę razem z nasionkami - ważne). Pokrojone dodać razem z ziołami do mięsa. Po dokładnym wymieszaniu, formować na patyczkach lub bez nich w podłużne wałeczki (długości ok. 20 cm, średnica ok. 2cm). Ułożyć na folii aluminiowej, delikatnie wysmarowanej oliwą, i piec (ok. 30-45 min) w 180-200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia