Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzodkwią

Grillowane krewetki tygrysie z białą rzo…

Składniki: 300 g białej rzodkwi 12 krewetek tygrysich 5 łyżki sosu sojowego 4 łyżki...

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 1 bułka namoczona w mleku lub wodzie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • aromatyczne zioła np. majeranek, oregano, bazylia itp.
  • sól

W dużym naczyniu wymieszać mięso z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodać namoczoną bułkę. Czosnek i papryczki pokroić (paprykę razem z nasionkami - ważne). Pokrojone dodać razem z ziołami do mięsa. Po dokładnym wymieszaniu, formować na patyczkach lub bez nich w podłużne wałeczki (długości ok. 20 cm, średnica ok. 2cm). Ułożyć na folii aluminiowej, delikatnie wysmarowanej oliwą, i piec (ok. 30-45 min) w 180-200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia