Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Orientalne gołąbki

Orientalne gołąbki

Składniki: 1 kapusta włoska, 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka, 250 g...

Kwaśnica

Kwaśnica

Składniki: 0,5 kg kapusty kwaśnej 25 dkg wędzonych żeberek 15 dkg boczku wędzonego kostka...

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Smażona kalarepa

Smażona kalarepa

Składniki: 2 duże kalarepki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól, pieprz olej

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Wątróbka z brzoskwiniami i pomarańczą

Składniki: 500g wątróbki indyczej lub kurzej 2 brzoskwinie 1 pomarańcza sól, pieprz olej do smażenia

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 500 g sosu pomidorowego w kartoniku,
  • 100 g parmezanu,
  • 100 g posiekanej szynki szwarcwaldzkiej,
  • 100 g pieczarek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól.

Kalafior ugotować na lekko twardo w osolonej wodzie. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu, posypać połową startego parmezanu i drobno posiekaną szynką szwarcwaldzką. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Polać sosem pomidorowym, posypać resztą parmezanu i piec 15 minut w temperaturze 200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia