Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Kurczak z jabłkami

Kurczak z jabłkami

Skład: 50 dag piersi z kurczaka, syrop klonowy lub miód, 1 łyżka octu...

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko szczypta...

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 500 g sosu pomidorowego w kartoniku,
  • 100 g parmezanu,
  • 100 g posiekanej szynki szwarcwaldzkiej,
  • 100 g pieczarek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól.

Kalafior ugotować na lekko twardo w osolonej wodzie. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu, posypać połową startego parmezanu i drobno posiekaną szynką szwarcwaldzką. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Polać sosem pomidorowym, posypać resztą parmezanu i piec 15 minut w temperaturze 200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia