Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z burakami

Ciasto: 400 g upieczonych i obranych buraków, 300 ml oleju z pestek...

Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Śliwki w occie

Śliwki w occie

Skład: 1 kg śliwek węgierek, 150 g cukru, 200 ml octu, kilka goździków, laska cynamonu,

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 500 g sosu pomidorowego w kartoniku,
  • 100 g parmezanu,
  • 100 g posiekanej szynki szwarcwaldzkiej,
  • 100 g pieczarek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól.

Kalafior ugotować na lekko twardo w osolonej wodzie. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu, posypać połową startego parmezanu i drobno posiekaną szynką szwarcwaldzką. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Polać sosem pomidorowym, posypać resztą parmezanu i piec 15 minut w temperaturze 200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia