Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 500 g sosu pomidorowego w kartoniku,
  • 100 g parmezanu,
  • 100 g posiekanej szynki szwarcwaldzkiej,
  • 100 g pieczarek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól.

Kalafior ugotować na lekko twardo w osolonej wodzie. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu, posypać połową startego parmezanu i drobno posiekaną szynką szwarcwaldzką. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Polać sosem pomidorowym, posypać resztą parmezanu i piec 15 minut w temperaturze 200 st. C.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia