Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Pieczone młode ziemniaki

Pieczone młode ziemniaki

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka...

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Truskawkowe semifredo

Truskawkowe semifredo

Składniki: 1 jajko, 2 żółtka, 100 g cukru, cukier waniliowy, 250 ml śmietanki kremówki 30%,

Sałatka z rabarbarem

Sałatka z rabarbarem

Składniki: 2 garście szpinaku 3 zielone szparagi 3 łodygi rabarbaru 10 orzechów włoskich 1 kulka...

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 4 łyżki płynnej kremówki 30%,
  • 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej,
  • kilka kaparów małych w zalewie,
  • płaska łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.

Do przygotowania niezbędne 4 miseczki żaroodporne tzw. kokilki.

Do czterech małych kokilek wlać po łyżce kremówki, wbić po jednym jajku, doprawić solą, szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną szynką, szczypiorkiem, kaparami i dodać kawałek masła. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut, aż jajka się zetną.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia