Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Pierogi z młodą kapustą

Pierogi z młodą kapustą

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki gorącej wody,

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem smażonym i orzechami włoskimi

Cykoria zapiekana z wielkopolskim serem …

Składniki: 4 duże cykorie, 1 opakowanie sera smażonego wielkopolskiego 300 g, garść łuskanych...

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 4 łyżki płynnej kremówki 30%,
  • 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej,
  • kilka kaparów małych w zalewie,
  • płaska łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.

Do przygotowania niezbędne 4 miseczki żaroodporne tzw. kokilki.

Do czterech małych kokilek wlać po łyżce kremówki, wbić po jednym jajku, doprawić solą, szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną szynką, szczypiorkiem, kaparami i dodać kawałek masła. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut, aż jajka się zetną.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia