Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Muffiny z warzywami i szynką parmeńską

Składniki: 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1...

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Curry z korbola

Curry z korbola

Skład: 600 – 700 g obranej i oczyszczonej dyni, 2 cebule (posiekać...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Składniki: 1 jogurt naturalny 150 g (umyty kubeczek po jogurcie użyć...

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 4 łyżki płynnej kremówki 30%,
  • 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej,
  • kilka kaparów małych w zalewie,
  • płaska łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.

Do przygotowania niezbędne 4 miseczki żaroodporne tzw. kokilki.

Do czterech małych kokilek wlać po łyżce kremówki, wbić po jednym jajku, doprawić solą, szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną szynką, szczypiorkiem, kaparami i dodać kawałek masła. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut, aż jajka się zetną.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia