Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Składniki: 1 cebula 1/4 bulwy selera 1 por (biała część) 1 łyżka oliwy 1...

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Składniki: 1 brokuł (większy) 2 ziemniaki 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i serem

Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i s…

Składniki: 4 gruszki 8 plastrów szynki parmeńskiej 150 g sera pleśniowego, najlepiej gorgonzola

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

 Składniki: 400 g brzoskwiń 100 g cukru 100 ml wody sok z 1 cytryny

Glazurowana młoda marchewka

Glazurowana młoda marchewka

Składniki: 700 g młodych marchewek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 50 ml białego wina, 1...

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 4 łyżki płynnej kremówki 30%,
  • 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę szynki parmeńskiej,
  • kilka kaparów małych w zalewie,
  • płaska łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.

Do przygotowania niezbędne 4 miseczki żaroodporne tzw. kokilki.

Do czterech małych kokilek wlać po łyżce kremówki, wbić po jednym jajku, doprawić solą, szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną szynką, szczypiorkiem, kaparami i dodać kawałek masła. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut, aż jajka się zetną.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia