Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 200 g mąki 350 ml mleka sól 2 łyżki oleju rzepakowego

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowym serem

Makaron z zielonym groszkiem i pleśniowy…

Składniki: 300 g makaronu penne, 250 g zielonego groszku, 4 plastry wędzonego boczku, 2...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Składniki:

  • 3-4 gruszek
  • 150 g cukru
  • 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau)
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 5-7 szt. goździków
  • 1-2 obranych pomarańczy
  • laska cynamonu.

Gruszki obieramy ze skórki. Wszystkie składniki zalewy łączymy i doprowadzamy do wrzenia. Gruszki wkładamy do mieszaniny i gotujemy przez 20 minut. Zdejmujemy z ognia. Pozostawiamy do wystygnięcia w roztworze na minimum 3 godziny dla uzyskania właściwego koloru. Pozostały sos redukujemy do połowy objętości i przelewamy przez sitko.

Gruszkę podajemy na zimno polaną gorącym sosem.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia