Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Kołacze ze śliwkami

Kołacze ze śliwkami

Skład ciasto: 2 dag drożdży, 5 łyżek cukru, 30 dag mąki, 110 ml ciepłego...

Marynowana dynia

Marynowana dynia

Składniki: 1 kg dyni, 250 g cukru, 200 ml octu, kawałek cynamonu, 6 goździków.

Składniki:

  • 3-4 gruszek
  • 150 g cukru
  • 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau)
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 5-7 szt. goździków
  • 1-2 obranych pomarańczy
  • laska cynamonu.

Gruszki obieramy ze skórki. Wszystkie składniki zalewy łączymy i doprowadzamy do wrzenia. Gruszki wkładamy do mieszaniny i gotujemy przez 20 minut. Zdejmujemy z ognia. Pozostawiamy do wystygnięcia w roztworze na minimum 3 godziny dla uzyskania właściwego koloru. Pozostały sos redukujemy do połowy objętości i przelewamy przez sitko.

Gruszkę podajemy na zimno polaną gorącym sosem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia