Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Wielkanocne gniazdka

Wielkanocne gniazdka

Składniki: 4 duże cebule 100g wędzonego boczku 150g boczniaków 3 łyżki oleju sól i pieprz, szczypta...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porzeczki

Pstrąg łososiowy z sosem z czarnej porze…

Składniki: 4 płaty pstrąga łososiowego ze skórą– każdy około 120g 1/2 cytryny sól...

Chłodnik jagodowy z miętą

Chłodnik jagodowy z miętą

Składniki: 0,5 kg jagód 2 garście świeżej mięty 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 150 ml...

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cytryną

Marokańska zapiekanka z ziemniakami i cy…

Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych na plastry 3 łyżki oliwy 2 cebule pokrojone...

Pankejki z sosem waniliowym i owocami leśnymi

Pankejki z sosem waniliowym i owocami le…

Składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2...

Składniki:

  • 3-4 gruszek
  • 150 g cukru
  • 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau)
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 5-7 szt. goździków
  • 1-2 obranych pomarańczy
  • laska cynamonu.

Gruszki obieramy ze skórki. Wszystkie składniki zalewy łączymy i doprowadzamy do wrzenia. Gruszki wkładamy do mieszaniny i gotujemy przez 20 minut. Zdejmujemy z ognia. Pozostawiamy do wystygnięcia w roztworze na minimum 3 godziny dla uzyskania właściwego koloru. Pozostały sos redukujemy do połowy objętości i przelewamy przez sitko.

Gruszkę podajemy na zimno polaną gorącym sosem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia