Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielonych szparagach

Grzanki z jajkami w koszulkach na zielon…

Składniki: 4 jajka 8 zielonych szparagów łyżka octu łyżeczka cukru łyżeczka soli,

Shish Kebab

Shish Kebab

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 ząbków czosnku, 2...

Jajka marynowane w buraczkach

Jajka marynowane w buraczkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Marynata: 2 szklanki wody 60 ml octu 2 duże...

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkowym

Maccheroni z pesto bazyliowo-pietruszkow…

Skład: 500 g makaronu maccheroni, ½ pęczka pietruszki, ½ pęczka bazylii, 10 g tartego...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Składniki:

  • 3-4 gruszek
  • 150 g cukru
  • 0,75 l czerwonego wina (najlepiej Beaujolais Novueau)
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 5-7 szt. goździków
  • 1-2 obranych pomarańczy
  • laska cynamonu.

Gruszki obieramy ze skórki. Wszystkie składniki zalewy łączymy i doprowadzamy do wrzenia. Gruszki wkładamy do mieszaniny i gotujemy przez 20 minut. Zdejmujemy z ognia. Pozostawiamy do wystygnięcia w roztworze na minimum 3 godziny dla uzyskania właściwego koloru. Pozostały sos redukujemy do połowy objętości i przelewamy przez sitko.

Gruszkę podajemy na zimno polaną gorącym sosem.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia