Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki: 1 brokuł, 5 jajek, 5 pomidorów, 1 jogurt naturalny, 1 łyżka majonezu,

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kalafior, 500 g sosu pomidorowego w kartoniku, 100 g parmezanu, 100 g...

Składniki:

  • 3 żółtka jaj,
  • 80 g cukru,
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych jagód

Krem smoothie:

  • 20 g chudego mleka w proszku
  • 250 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 30%

Żółtka ucierać z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Przygotować krem smoothie mieszając ze sobą mleko w proszku, mleko i śmietanę. Smoothie podgrzać w garnku, dodać utarte z cukrem żółtka i mieszać aż masa zgęstnieje. 150 g jagód zmielić i dodać do masy. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić i następnie wymieszać z całkowicie ostudzonym kremem. Dodać pozostałe jagody, przelać do formy i odstawić do stężenia. Jeżeli posiadamy maszynkę do lodów, przekładamy do niej masę i mieszamy przez ok. 40 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia