Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i wędzoną papryką

Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów i …

 Gołąbki: 500g mięsa mielonego z szynki, 100g ryżu, 1/2 główki kapusty, 60g bułki tartej, 1...

Składniki:

  • 3 żółtka jaj,
  • 80 g cukru,
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych jagód

Krem smoothie:

  • 20 g chudego mleka w proszku
  • 250 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 30%

Żółtka ucierać z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Przygotować krem smoothie mieszając ze sobą mleko w proszku, mleko i śmietanę. Smoothie podgrzać w garnku, dodać utarte z cukrem żółtka i mieszać aż masa zgęstnieje. 150 g jagód zmielić i dodać do masy. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić i następnie wymieszać z całkowicie ostudzonym kremem. Dodać pozostałe jagody, przelać do formy i odstawić do stężenia. Jeżeli posiadamy maszynkę do lodów, przekładamy do niej masę i mieszamy przez ok. 40 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia