Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: paczka ciasta francuskiego pęczek białych szparagów (8 szt.) opakowanie szynki szwarcwaldzkiej...

Marchewkowe ślimaczki

Marchewkowe ślimaczki

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże marchewki 2 kabanosy 1 cebula sól, pieprz i czerwona...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Składniki:

  • 3 żółtka jaj,
  • 80 g cukru,
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych jagód

Krem smoothie:

  • 20 g chudego mleka w proszku
  • 250 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 30%

Żółtka ucierać z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Przygotować krem smoothie mieszając ze sobą mleko w proszku, mleko i śmietanę. Smoothie podgrzać w garnku, dodać utarte z cukrem żółtka i mieszać aż masa zgęstnieje. 150 g jagód zmielić i dodać do masy. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić i następnie wymieszać z całkowicie ostudzonym kremem. Dodać pozostałe jagody, przelać do formy i odstawić do stężenia. Jeżeli posiadamy maszynkę do lodów, przekładamy do niej masę i mieszamy przez ok. 40 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia