Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Buraczki faszerowane

Buraczki faszerowane

Skład: 5 średnich buraków, 20 dag białego sera, 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%, 2...

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy

Składniki: 400 g malin jogurt naturalny 400g 1 paczka płatków granola cukier brązowy

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Składniki:

  • 3 żółtka jaj,
  • 80 g cukru,
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych jagód

Krem smoothie:

  • 20 g chudego mleka w proszku
  • 250 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 30%

Żółtka ucierać z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Przygotować krem smoothie mieszając ze sobą mleko w proszku, mleko i śmietanę. Smoothie podgrzać w garnku, dodać utarte z cukrem żółtka i mieszać aż masa zgęstnieje. 150 g jagód zmielić i dodać do masy. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić i następnie wymieszać z całkowicie ostudzonym kremem. Dodać pozostałe jagody, przelać do formy i odstawić do stężenia. Jeżeli posiadamy maszynkę do lodów, przekładamy do niej masę i mieszamy przez ok. 40 minut.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia