Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Chutney z agrestu

Chutney z agrestu

Składniki: 500 g agrestu 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 15...

Zupa z zielonego groszku i mięty

Zupa z zielonego groszku i mięty

Składniki: 500 g zielonego groszku, 1 pęczek dymki, 2 plastry boczku, 50 g masła, 1/2...

Torcik limonkowo-malinowy

Torcik limonkowo-malinowy

Beza: 5 białek 250g cukru pudru szczypta soli

Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Składniki: 1 kg żeberek, 1 słoik gruszek w zalewie słodko-kwaśnej (przepis poniżej), oliwa, sól, pieprz,

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Zapiekane jabłka w sosie waniliowym

Składniki: 4 duże jabłka szklanka mleka 2 łyżki cukru żółtko łyżka mąki ziemniaczanej

Składniki:

  • 250g czekolady
  • 100g cukru
  • 5 jajek
  • 250 ml śmietanki 12%
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 1/2 laski wanilii
  • 20g żelatyny
  • 2 szklanki borówek

Czekoladę utrzeć. Połowę cukru, żółtka i pestki wanilii oraz śmietankę 12% wymieszać w naczyniu wstawionym do naczynia z wrzątkiem. Dodać 220g czekolady i ubijać, aż masa zgęstnieje.

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać i połączyć z masą. Masę ostudzić, dodać ubite z cukrem białka. Delikatnie wymieszać. Na dno pucharków włożyć po 2 łyżki kremu i na krem ułożyć 3 łyżki borówek. Następnie uzupełnić pucharki kremem, wstawić do lodówki. Po chwili, gdy krem zgęstnieje ułożyć na wierzch borówki i posypać tartą czekoladą. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia