Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Składniki: 8 małych cykorii 1 łyżka soku z cytryny 60 g masła 1 łyżka...

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Ziemniaki po kanaryjsku

Ziemniaki po kanaryjsku

Składniki: 0,5 kg małych ziemniaków, 2-3 łyżek soli morskiej.

Kurkowe risotto

Kurkowe risotto

Składniki: 20 dag ryż risitto 40 dag kurek 150 ml białego wytrawnego wina ½...

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 2 żółtka,
  • 100 g cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g truskawek.

Naczynie np. keksówkę, wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. W misce wymieszać jajka z żółtkami i cukrem. Wstawić do kąpieli wodnej w garnku. Ubijać około 10 minut na gorącej parze, aż masa będzie puszysta, gęsta i jasna. Zdjąć miskę z garnka i nadal ubijać dalej aż masa ostygnie.

Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić. Następnie do masy z jajek dodać ubitą śmietanę oraz mus truskawkowy. Całość przelać do keksówki i odstawić do zamrażalnika na całą noc.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia