Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Sałatka z młodych ziemniaków i śledzia

Składniki: 5 młodych ziemniaków, 250 g marynowanych śledzi, 1 zielony ogórek, 1/2 szklanki cebulek...

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Sałatka z pomidorów, awokado i moreli

Składniki: 4 malinowe pomidory 4 morele 1 awokado 4 gałązki mięty oliwa extra vergin

Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Sałatka z brokułem i komosą

Sałatka z brokułem i komosą

Składniki: 100g komosy ryżowej 1 brokuł 3 garście świeżych liści szpinaku 50g sera pleśniowego 4...

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim serem

Zielone naleśniki ze szpinakiem i kozim …

Składniki: pęczek bazylii 1 szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżki proszku...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Składniki:

  • 300 g truskawek,
  • 1/2 melona miodowego,
  • pęczek mięty,
  • 2 łyżki cukru brązowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 jogurt naturalny 400 g.

Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Wydrążyć kulki z melona specjalną łyżeczką. Miętę utrzeć w moździerzu z sokiem cytryny i cukrem. Na dno szklanek ułożyć truskawki, przykryć jogurtem. Na wierzch ułożyć truskawki, kulki melona, polać sosem miętowo-cytrynowym. Posypać tarkowaną skórką z cytryny.

Smacznego!

 
Copyright © 2017 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia