Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Brukselka z boczkiem w musztardzie

Brukselka z boczkiem w musztardzie

Składniki: 500 g brukselek, łyżka masła, łyżka musztardy, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody,

Wielkanocne warzywne babeczki

Wielkanocne warzywne babeczki

Składniki: 8 jajek przepiórczych, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, 1 marchewka, natka pietruszki,

Owocowa sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka z kurczakiem

Składniki: 1 pierś z kurczaka oliwa, gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 150g bezpestkowego winogronu 1...

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli

Składniki: 200 g cebuli czerwonej lub białej, 150 ml czerwonego wina, 50 g...

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Składniki:

  • 300 g truskawek,
  • 1/2 melona miodowego,
  • pęczek mięty,
  • 2 łyżki cukru brązowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 jogurt naturalny 400 g.

Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Wydrążyć kulki z melona specjalną łyżeczką. Miętę utrzeć w moździerzu z sokiem cytryny i cukrem. Na dno szklanek ułożyć truskawki, przykryć jogurtem. Na wierzch ułożyć truskawki, kulki melona, polać sosem miętowo-cytrynowym. Posypać tarkowaną skórką z cytryny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia