Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 100g szpinaku 100g tartego sera (może być...

Letnia sałatka

Letnia sałatka

Składniki: opakowanie dowolnych kiełków świeży ogórek 10 dag pomidorków koktajlowych cykoria pęczek...

Pieczone warzywa z serem kozim

Pieczone warzywa z serem kozim

Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 fenkuł,

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Selerowy krem

Selerowy krem

Składniki: 1 seler, oliwa, 1 litr wody ser pleśniowy, kostka rosołowa,

Składniki:

  • 300 g truskawek,
  • 1/2 melona miodowego,
  • pęczek mięty,
  • 2 łyżki cukru brązowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 jogurt naturalny 400 g.

Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Wydrążyć kulki z melona specjalną łyżeczką. Miętę utrzeć w moździerzu z sokiem cytryny i cukrem. Na dno szklanek ułożyć truskawki, przykryć jogurtem. Na wierzch ułożyć truskawki, kulki melona, polać sosem miętowo-cytrynowym. Posypać tarkowaną skórką z cytryny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia