Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Małże z zieloną pietruszką

Małże z zieloną pietruszką

Składniki: 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 1 kg świeżych małży (w muszlach) 1...

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Creme brulee ze śliwkami

Creme brulee ze śliwkami

Składniki: 400 g śliwek, 400 ml śmietany 30%, 100 ml mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka,

Zupa włoska z młodych warzyw

Zupa włoska z młodych warzyw

Składniki: 300g bobu 1/2 cebuli 3 marchewki 1/2 cukinii 5 liści sałaty lodowej

Składniki:

  • 300 g truskawek,
  • 1/2 melona miodowego,
  • pęczek mięty,
  • 2 łyżki cukru brązowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 jogurt naturalny 400 g.

Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Wydrążyć kulki z melona specjalną łyżeczką. Miętę utrzeć w moździerzu z sokiem cytryny i cukrem. Na dno szklanek ułożyć truskawki, przykryć jogurtem. Na wierzch ułożyć truskawki, kulki melona, polać sosem miętowo-cytrynowym. Posypać tarkowaną skórką z cytryny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia