Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Składniki: 500 g białej kiełbasy włoszczyzna 1 cebula 1 korzeń chrzanu – 150 g...

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazylią

Carpaccio z truskawek na szpinaku z bazy…

Składniki: 500 g truskawek 200 g szpinaku garść liści bazylii, ocet balsamiczny grubo mielony pieprz

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Pieczarki zapiekane z czosnkiem

Składniki: 16 dużych pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki...

Gruszkowa Tarta

Gruszkowa Tarta

Składniki ciasto: 250 g mąki krupczatki (ew. tortowej), 100 g masła, 100 g...

Zupa marchwiowo-imbirowa

Zupa marchwiowo-imbirowa

Składniki: 70 dag marchwi, 1 cebula, natka pietruszki korzeń imbiru wielkości orzecha włoskiego, ½ puszki...

Orientalna sałatka z ogórków

Orientalna sałatka z ogórków

Składniki: 2 ogórki gruntowe świeży imbir ok. 1 cm 1 łyżka jasnego sosu...

Składniki:

  • 300 g truskawek,
  • 1/2 melona miodowego,
  • pęczek mięty,
  • 2 łyżki cukru brązowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 jogurt naturalny 400 g.

Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Wydrążyć kulki z melona specjalną łyżeczką. Miętę utrzeć w moździerzu z sokiem cytryny i cukrem. Na dno szklanek ułożyć truskawki, przykryć jogurtem. Na wierzch ułożyć truskawki, kulki melona, polać sosem miętowo-cytrynowym. Posypać tarkowaną skórką z cytryny.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia