Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

Składniki: 5-6 plastrów schabu bez kości, 200 g kiszonej kapusty, garść suszonych grzybów, 1...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1/2...

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety z kalafiora z sosem tysiąca wysp

Kotlety: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki mąki, 1 papryczka chili, pęczek świeżej kolendry,

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • żółtko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • laska wanilii
  • rodzynki
  • 4 łyżeczki dżemu wiśniowego.

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 25 minut w 200 C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyjąć nasionka z laski wanilii i dodać do utartego żółtka i zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Po zgęstnieniu przetrzeć przez sito. Gęstym sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem posypać rodzynkami.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia