Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, 3 żółtka 2 łyżki musztardy kremskiej 2 łyżki masła 4...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Wiosenny chłodnik

Wiosenny chłodnik

Składniki: 1 pęczek botwiny 2 górki kiszone 1 litr kefiru lub ...

Białe szparagi w sosie holenderskim

Białe szparagi w sosie holenderskim

Składniki: pęczek białych szparagów łyżeczka soli morskiej łyżeczka cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 1 cukinia ząbek czosnku 1 pęczek białych szparagów (ok...

Tartaletki z kremem pâtissière

Tartaletki z kremem pâtissière

Składniki ciasto: 200 g mąki krupczatki 90 g cukru pudru 120 g zimnego...

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 30 dag mięsa wołowego (polędwica)
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • garść suszonych grzybów,
  • sól, pieprz, gorczyca, ziele angielskie, kminek.

Mięso umyć i pokroić w kostkę, zalać zimną wodą dodać suszone grzyby i przyprawy, gotować do miękkości.

Do drugiego większego ganka włożyć włoszczyznę, gotować około 40 minut. Dodać kapustę pokrojoną w ósemki, gotować około 15 min. Dodać wywar z mięsem i grzybami. Chwilę gotować, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia