Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 1 kg pomidorów 4 kromki chleba, 1 czerwona cebula, 1 ogórek, 4 ząbki czosnku,

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Składniki nadzienia: ½ opakowania makaronu conchiglioni, ½ cebuli, czosnek 2 ząbki, ½ papryczki chili, 3...

Warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki

Składniki: 3 kolorowe papryki 1 cebula 1 cukinia 10 pieczarek 10 pomidorków koktajlowych

Sernik na zimno z gruszkami

Sernik na zimno z gruszkami

 Składniki: 250g herbatników digestive 100 g masła 2 łyżki żelatyny w proszku 300 ml...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 30 dag mięsa wołowego (polędwica)
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • garść suszonych grzybów,
  • sól, pieprz, gorczyca, ziele angielskie, kminek.

Mięso umyć i pokroić w kostkę, zalać zimną wodą dodać suszone grzyby i przyprawy, gotować do miękkości.

Do drugiego większego ganka włożyć włoszczyznę, gotować około 40 minut. Dodać kapustę pokrojoną w ósemki, gotować około 15 min. Dodać wywar z mięsem i grzybami. Chwilę gotować, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.

Smacznego!

 

Copyright © 2019 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia