Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki: 500g mąki 2 jajka 750g białej kapusty (około ½ średniej główki) 100g suszonych...

Pâté

Pâté

Składniki: 500 g gęsich wątróbek, 1 cebula, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 10 suszonych śliwek, 1...

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Sałatka z młodymi buraczkami i gruszką

Składniki: 150 g sałaty mieszanej (roszponka, sałata strzępiasta, endywia), 150 g gotowanych...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Zabajone z owocami lata

Zabajone z owocami lata

Składniki: 4 żółtka, 4 łyżki drobnego cukru, 50 ml rumu, garść świeżych owoców...

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Tarta z bezą, agrestem i nektaryną

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2...

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 30 dag mięsa wołowego (polędwica)
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • garść suszonych grzybów,
  • sól, pieprz, gorczyca, ziele angielskie, kminek.

Mięso umyć i pokroić w kostkę, zalać zimną wodą dodać suszone grzyby i przyprawy, gotować do miękkości.

Do drugiego większego ganka włożyć włoszczyznę, gotować około 40 minut. Dodać kapustę pokrojoną w ósemki, gotować około 15 min. Dodać wywar z mięsem i grzybami. Chwilę gotować, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia