Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cytrynowym z melisą

Młode ziemniaki w koszulkach z sosem cyt…

Składniki: 8 młodych ziemniaków 8 plasterków wędzonego boczki 3 łyżki oliwy z oliwek mielona...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Składniki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 4 pomidory 2 cebule 2 kiełbasy mocno...

Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy

Składniki ciasto: 250g mąki, pół szklanki wody, 1 jajko, 50g cukru pudru, łyżka oliwy,

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 30 dag mięsa wołowego (polędwica)
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • garść suszonych grzybów,
  • sól, pieprz, gorczyca, ziele angielskie, kminek.

Mięso umyć i pokroić w kostkę, zalać zimną wodą dodać suszone grzyby i przyprawy, gotować do miękkości.

Do drugiego większego ganka włożyć włoszczyznę, gotować około 40 minut. Dodać kapustę pokrojoną w ósemki, gotować około 15 min. Dodać wywar z mięsem i grzybami. Chwilę gotować, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia