Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Guacamole

Guacamole

Składniki: 1 avocado, 1 pomidor, ½ cebuli, ½ papryczki chili, kilka kropel sosu Tabasco,

Zielony kalafior z sosem serowym

Zielony kalafior z sosem serowym

Składniki: 1 zielony kalafior 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 i 1/2 szklanki...

Langosze ze szpinakiem

Langosze ze szpinakiem

Składniki: 250 g mąki, 200 g ziemniaków, 10 łyżka cukru, 30 g drożdży, 200 ml...

Krem czekoladowy z borówkami

Krem czekoladowy z borówkami

Składniki: 250g czekolady 100g cukru 5 jajek 250 ml śmietanki 12% 250 ml śmietanki 36%

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 120 g zwykłej zielonej fasolki 1 mała...

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparagów

Zupa krem z młodych ziemniaków i szparag…

Składniki: 500 g ziemniaków 8 zielonych szparagów 250 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1litr...

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 4 kromki chleba,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ogórek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona słodka papryka,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 3 łyżki białego octu winnego,
  • papryczka chili,
  • sól, pieprz.

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obieramy ogórek. Cebulę kroimy w kostkę. Rozdrabniamy czosnek. Paprykę słodką oczyszczamy z nasion. Odkładamy dwa pomidory, 1/3 ogórka, pół cebuli, pół papryki i kroimy w drobną kosteczkę. Resztę warzyw, czosnek i papryczkę chili miksujemy z namoczonym chlebem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Zmiksowaną zupę chłodzimy przez kilka godzin. Podajemy posypaną pokrojonymi warzywami.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia