Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki

Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy 4 ziarenek ziela angielskiego 2...

Tureckie Pide

Tureckie Pide

Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 ml letniej wody łyżeczka drobnej soli saszetkę...

Ratatouille

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 cukinie, 800 g pomidorów,

Pierogi z cukinią

Pierogi z cukinią

Ciasto: 2 szklanki mąki, szczypta soli, żółtko jajka, łyżka masła, 1/2 szklanki wrzącej wody.

Karp w cieście

Karp w cieście

Składniki: 1 karp 75g włoskich orzechów ½ selera 1 cebula, pęczek natki z pietruszki

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Składniki:

  • 4 cebule,
  • wywar rosołowy,
  • 3 łyżki mąki,
  • 250 ml białego wina,
  • tymianek,
  • pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Cebule podsmażyć na oleju, oprószając mąką. Do wody wrzucić kostkę rosołową. Podsmażoną cebulę wrzucić do bulionu, wlać wino. Wrzucić tymianek, zioła chili i gałkę muszkatołową. Gotować około 30 minut. Wyciągnąć zioła, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, część cebuli. Zmiksować. Wierzch posypać wyciągniętą poprzednio cebulą.

Podawać z kostkami sera pleśniowego, startym twardym serem lub chipsami z szynki wędzonej.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia