Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Parzybroda (zupa wielkopolska)

Parzybroda (zupa wielkopolska)

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej, 50 dag ziemniaków, 30 dag mięsa wołowego (polędwica) 1...

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szynką parmeńską

Jajka w kokilkach ze szczypiorkiem i szy…

Składniki: 4 duże jajka, 4 łyżki płynnej kremówki 30%, 4 łyżki posiekanego cienkiego...

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

  Składniki ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki wody.

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jaglanej

Sałatka ze świeżych warzyw i kaszy jagla…

Składniki: 150 gram kaszy jaglanej pęczek natki pietruszki i kolendry 2 pomidory 10 cm...

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Zupa kokosowa ze szpinakiem i patatami

Składniki: 500g patatów 30 g masła 1 cebula posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone łyżeczka startego...

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Składniki: główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 pomidory, pęczek koperku, 1/2 szklanki bulionu warzywnego,

Składniki:

  • 200 g łuskanej czerwonej soczewicy
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 pomidory lub 1 puszka pomidorów z zalewą
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 litry wody lub bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 cm świeżego korzenia imbiru
  • 4 łyżki Tikka Masala (indyjski sos)
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • kiełki słonecznika
  • jogurt naturalny lub śmietana
  • papryczka chili

Cebulę pokroić i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać czosnek i starty na tarce imbir. Chwilę podsmażyć na małym ogniu. Dodać pomidory i wodę, gotować około 10 minut. Dodać przyprawy. Całość przetrzeć blenderem. Zagotować dodać soczewicę i Tikka Masala. Gotować 15-20 minut, aż soczewica napęcznieje, ale pozostanie lekko twarda. Na koniec oddać mleko kokosowe i zagotować. Zupę podawać z łyżką śmietany lub jogurtu. Posypać kiełkami oraz posiekaną papryczka chili.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia