Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Młoda marchewka pieczona w miodzie

Młoda marchewka pieczona w miodzie

Składniki: 1 kg młodej marchewki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki...

Tartaletki z czerwoną cebulą

Tartaletki z czerwoną cebulą

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego łyżka oliwy 200g czerwonej cebuli, drobno posiekanej 1...

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Roladki z czereśniowym sosem

Roladki z czereśniowym sosem

Składniki: 1 polędwiczka 1/2 kg czereśni 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego szczypta cynamonu

Serowy deser z truskawkami

Serowy deser z truskawkami

Masa serowa: serek mascarpone 250g jogurt grecki 400 ml 2 żółtka 2 łyżki cukru...

Truskawkowe ptasie mleczko

Truskawkowe ptasie mleczko

Składniki: 500 g truskawek 200 g twarogu śmietankowego 100 g cukru 50 ml śmietany...

Składniki:

  • 200 g łuskanej czerwonej soczewicy
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 pomidory lub 1 puszka pomidorów z zalewą
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 litry wody lub bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 cm świeżego korzenia imbiru
  • 4 łyżki Tikka Masala (indyjski sos)
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • kiełki słonecznika
  • jogurt naturalny lub śmietana
  • papryczka chili

Cebulę pokroić i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać czosnek i starty na tarce imbir. Chwilę podsmażyć na małym ogniu. Dodać pomidory i wodę, gotować około 10 minut. Dodać przyprawy. Całość przetrzeć blenderem. Zagotować dodać soczewicę i Tikka Masala. Gotować 15-20 minut, aż soczewica napęcznieje, ale pozostanie lekko twarda. Na koniec oddać mleko kokosowe i zagotować. Zupę podawać z łyżką śmietany lub jogurtu. Posypać kiełkami oraz posiekaną papryczka chili.

Smacznego!

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia