Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Ciasto cynamonowo-korzenne

Ciasto cynamonowo-korzenne

Składniki: 2 szklanki startej cukinii, 1 1/2 szklanki cukru, 2 jajka L (mniejsze...

Botwinkowa tarta

Botwinkowa tarta

Ciasto: 150g mąki, 75g zimnego masła 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki zimnej...

Roladki z bakłażanów

Roladki z bakłażanów

Składniki: 2 bakłażany, 20 dag serka typu philadelfia, kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 ząbek...

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Składniki: 2 pęczki białych szparagów 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietany 18% do...

Sałatka z melonem

Sałatka z melonem

Składniki: 2 garście rukoli 1 melon miodowy 10 dag zielonych winogron 1 krążek sera...

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 korzeń chrzanu – 150 g lub chrzan tarty ze słoika (cały mały słoiczek)
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kwaśna śmietana 18%
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo (jedno jajko na porcję)

Ugotować 1 1/2 litra wywaru warzywnego. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz kiełbasę ( w całości ) i delikatnie gotować około 30 min. Kiełbasę wyjąć i dodać chrzan do zupy.

Gotować około 15 minut. Zupę przecedzić dodać mąkę rozrobioną w 1/4 szklance wody, zagotować. Dodać sok z cytryny, sól do smaku oraz mielony pieprz. Kiełbasę pokroić w grubsze krążki i dodać do zupy.

Przed podaniem dodać śmietanę. Do każdej porcji dodać ugotowane na twardo jajko pokrojone na ćwiartki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia