Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki: 1 kg wydrylowanej i obranej dyni, 1 puszka mleka kokosowego, ½ szklanki...

Szpinakowy suflet

Szpinakowy suflet

Składniki: 500 g świeżego szpinaku 30 g masła oraz łyżeczka do natłuszczania...

Paprykowe calzone

Paprykowe calzone

Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 3/4 szklanki wody, płaska łyżka...

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 60 dag ryby (najlepiej dorsz + łosoś), 1 litr bulionu (najlepszy...

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Skład: 6 buraków średniej wielkości (ok 1 kg), pęczek natki pietruszki, czosnek, cytryna, olej lniany,

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag rodzynek 2 łyżki rumu 1 jajko

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 korzeń chrzanu – 150 g lub chrzan tarty ze słoika (cały mały słoiczek)
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kwaśna śmietana 18%
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo (jedno jajko na porcję)

Ugotować 1 1/2 litra wywaru warzywnego. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz kiełbasę ( w całości ) i delikatnie gotować około 30 min. Kiełbasę wyjąć i dodać chrzan do zupy.

Gotować około 15 minut. Zupę przecedzić dodać mąkę rozrobioną w 1/4 szklance wody, zagotować. Dodać sok z cytryny, sól do smaku oraz mielony pieprz. Kiełbasę pokroić w grubsze krążki i dodać do zupy.

Przed podaniem dodać śmietanę. Do każdej porcji dodać ugotowane na twardo jajko pokrojone na ćwiartki.

Smacznego!

 

Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia