Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki: 4 cebule, wywar rosołowy, 3 łyżki mąki, 250 ml białego wina, tymianek,

Krem paprykowy z curry

Krem paprykowy z curry

Składniki: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chilli 1...

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełbasą

Jabłka zapiekane z cebulą i białą kiełba…

Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (najlepiej cienkiej), 3 duże cebule, 2 jabłka, listek laurowy...

Kruche pierożki do barszczu

Kruche pierożki do barszczu

Ciasto: 350g mąki 30g mąki ziemniaczanej 150g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko

Kalafior z anchois

Kalafior z anchois

Składniki: 1 kalafior, 80 g filetów anchois, 1 por, 1 cebula, 1 łyżka zielonej natki...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
  • kość ze schabu,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 1 główka sałaty masłowej,
  • listek laurowy,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypiorek,
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz.

Kości wieprzowe ze schabu zalać 1,5 l zimnej wody, dodać obraną i umytą włoszczyznę, podpieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować 45 minut. Odcedzić, wyjąć kości, wstawić dalej na mały ogień . Polędwiczkę opłukać i pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Dodać do wywaru. Sałatę umyć i rozdrobnić na kawałki. Wrzucić do wywaru, po czym gotując czekać aż zmięknie. Dodać śmietanę, uprzednio wlewając do niej trochę gorącego wywaru. Na koniec zakwasić cytryną. Podając posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia