Polecane przepisy

  • 1
  • 2
Ciasto z ziemniaków

Ciasto z ziemniaków

Składniki: 2 szklanki ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 1 jajko ½ szklanki sera ricotta 3...

Czosnkowy chłodnik

Czosnkowy chłodnik

Składniki: 1 kefir, 2 ogórki, 4 ząbki czosnku, pęczek rzodkiewek, pęczek koperku,

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Sałatka z fenkułu i pomarańczy

Składniki: 4 pomarańcze 1 bulwa fenkułu 2 łyżeczki nasion kminu 2 łyżki oliwy posiekana natka...

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Papryki nadziewane mięsem i fetą

Składniki: 5-6 papryk 2 posiekane ząbki czosnku 1 cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego...

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki: 3 żółtka jaj, 80 g cukru, 200 ml śmietanki 30% 200 g...

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem i serkiem mascarpone

Deser brzoskwiniowy z kolorowym pieprzem…

Składniki: 4 brzoskwinie 1 limonka 500 ml owocowego białego wytrawnego wina 1 łyżka kolorowego...

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
  • kość ze schabu,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 1 główka sałaty masłowej,
  • listek laurowy,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypiorek,
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz.

Kości wieprzowe ze schabu zalać 1,5 l zimnej wody, dodać obraną i umytą włoszczyznę, podpieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować 45 minut. Odcedzić, wyjąć kości, wstawić dalej na mały ogień . Polędwiczkę opłukać i pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Dodać do wywaru. Sałatę umyć i rozdrobnić na kawałki. Wrzucić do wywaru, po czym gotując czekać aż zmięknie. Dodać śmietanę, uprzednio wlewając do niej trochę gorącego wywaru. Na koniec zakwasić cytryną. Podając posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

 
Copyright © 2018 - WGRO S.A |Produkt z WGRO, smacznego wielkopolsko, kapitałowo polskie sklepy, jemy zdrowo i żyjemy sportowo | Projekt i realizacja: Empressia